Törökország visszapaterolna hárommillió szíriai menekültet

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint akár hárommillió szíriai menekült is visszatérhetne az ország északi részén kialakítandó biztonságos zónába. Majd gyorsan hozzátette, hogy ehhez persze a területet ki is kéne szélesíteni. Ezzel le is leplezte valódi szándékát: az ún. biztonságos zóna az a Törökországgal határos terület, amit a török és az amerikai kormány megállapodása alapján a Szíria nyugati részét ellenőrző kurdok feladtak. Magyarán Erdogan valójában azt szeretné, ha a kurdok, akiket a törökök terroristának tartanak, még több területet engednének át a török hadseregnek.

A BBC beszámolója szerint a kurdok még nem reagáltak a török felvetésre, de minden bizonnyal hevesen ellenezni fogják.

Erdogan nem először használja ütőkártyaként a Törökországban élő szíriai menekülteket. Szeptember elején az EU-t fenyegette azzal, hogy újra megnyitja nyugati határait az Európába tartó menekülők előtt, amennyiben nem kap nemzetközi támogatást a "biztonságos zóna" tervéhez. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.