Titokban felvették, ahogy egy prostituálttal csalja a nőjét, majd 5 millió forintot kértek a szexvideóért

SZEX
2019 szeptember 19., 10:24

A Békéscsabai Járási Ügyészség társtettesként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat 3 nő és 3 férfi ellen, akik egy titokban felvett szexvideóval zsaroltak meg egy férfit.

A férfit egy 27 éves és egy 29 éves nagykamarási prostituált csalta csapdába, akik az interneten hirdették magukat, és egy gyulai lakásban várták a kuncsaftokat. Idén június 10-én, a hajnali órákban egy férfi hívta fel a honlapon magát Szandra néven hirdető 27 éves nőt, és 6 órára találkozót beszéltek meg a lakásban. 

Csakhogy mielőtt a férfi megérkezett volna, a két nő egy mobiltelefont állított be a szobában, amivel titokban felvették a szexet, hogy később a videóval zsarolhassák a férfit, akiről azt gondolták, hogy jó anyagi helyzetben van. Három nappal később aztán a 27 éves nő azzal hívta fel a férfit, hogy a lakás főbérlője a tudtán kívül videófelvételeket készített róluk, és a segítségét kérte, nehogy kiderüljön, mivel foglalkozik. Rövid idő múlva a 29 éves nő is felhívta a férfit, de ő már azzal fenyegette, hogy a felvételt megmutatja a feleségének, illetve feltölti az internetre, ha nem fizet 5 millió forintot. Hogy tényleg komolyan vegye a fenyegetést, a két nő kiderítette a férfi élettársának nevét, és küldtek neki egy képet a családi házukról is. Az egyik hívás alkalmával a 29 éves nő azzal is megfenyegette a férfit, hogy feljelenti a rendőrségen, mivel a nő, akivel lefeküdt, nem töltötte be a 18. életévét

A megzsarolt férfi először alkudozni kezdett, mivel nem volt ennyi pénze, amire a nők már csak 1,5-2 millió forintot követeltek a mobiltelefon és a memóriakártya átadásáért, majd sikerült részletfizetést kérnie, így először csak 500 ezer forintot kellett volna a megbeszélt időpontban az egyik Csabaszabadiban lévő buszmegálló kukájába rejtenie. 

Közben az ügyről értesült a nők családja is (egyik nő 31 éves férje, annak 27 éves testvére, aki egyben a másik nő élettársa volt, valamint azok 57 éves anyja és még egy 52 éves férfi), ezért ők mentek el a kukához a pénzért. 

De a megzsarolt férfi értesítette a rendőrséget, így a megjelölt időpontban nemcsak a zsarolók családtagjai, hanem a rendőrök is megjelentek a helyszínen, 

és éppen akkor érték tetten őket, amikor az anyós a kukából kiemelte a pénznek hitt csomagot.A Békéscsabai Járási Ügyészség társtettesként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben, és részben végrehajtandó, részben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik. (Ügyészség)