Ellenfele feleségének fotójával kampányol Dunakeszi fideszes polgármestere

politika
2019 szeptember 20., 7:03
comments 216

Kiváló illusztrációval dobta fel kampánykiadványát a Dunakeszit két ciklus óta irányító Dióssi Csaba. A 2014-19-es ciklus eredményeit bemutató sorozat részeként szerepelő fotón eleve egy olyan kerékpárút látható, amit korábban adtak át, nem ebben az időszakban. De még viccesebb az, hogy a képen Dióssi ellenfelének, az összellenzéki jelöltnek, Gerner Péternek a felesége látszik. Ezt maga Gerner írta meg egy Facebook-posztban:

"Ez a kép évekkel korábban egy Dunakeszi Polgárban is megjelent, pontosan dokumentálva, hogy a kerékpárút még az előző ciklusban készült. Ezt azért tudom ilyen pontosan, ellentétben Dióssi Csabával, mert a képen történetesen a feleségem és a fiam látható. Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy ellenfelem választási anyagába is őket választották, bár az engedélyüket elfelejtették kikérni, nyilván véletlenül."

A minden helyi postaládába bedobott polgármesteri kampánykiadványban azonban mégsem ez a legjobb, hanem az, hogy Dióssi Csaba - abszolúte naprakész módon, felkészülve a ma ismert emberi civilizáció klímakatasztrófa utáni összeomlására - egy vadászó-gyűjtögető törzs főnökeként értelmezi önmagát, Dunakeszi polgárait pedig a horda tagjaiként, hiszen ezt a jó tanácsot adja nekik:

"Két dolgot adjon az ember a gyermekeinek útravalóul: gyökereket és szárnyakat."

Update: Sikerült elérnem Gerner Pétert, aki a következőket mondta az esetről:

"Az ominózus fotók a kerékpárútról 2010 októberében vagy novemberében készülhettek. Online itt megtalálhatók, ahol már közkedvelt útként hivatkoznak rá. Ebben a témában nem szeretném azt hangsúlyozni, hogy épp a feleségem van rajta, lehetne más is, nem is tervezünk személyiségi jogi vagy más pert sem, és nem akarom őt behozni a kampányba. Ellenben választási bizottsághoz kifogást adunk be, mivel a hivatalban lévő polgármester véleményünk szerint vaskos közpénzből készíttette ezt a kampányanyagot."

A kiadványban egyébként van még egy csemege: a gyártelepi állomás környékéről múlt időben azt írja, hogy átadták, de kapásból gyanús, hogy ezt miért egy látványtervvel illusztrálják.

A válasz: azért, mert igazából nem készült el, hanem így néz ki:

Erről Nagy Attila, a körzet ellenzéki egyéni jelöltje csinált fotósorozatot, az újságot pedig azért fotózta oda, hogy senki se mondhassa, hogy egy régebbi képet akar elsütni aktuális állapotként.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt