Ellenfele feleségének fotójával kampányol Dunakeszi fideszes polgármestere

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kiváló illusztrációval dobta fel kampánykiadványát a Dunakeszit két ciklus óta irányító Dióssi Csaba. A 2014-19-es ciklus eredményeit bemutató sorozat részeként szerepelő fotón eleve egy olyan kerékpárút látható, amit korábban adtak át, nem ebben az időszakban. De még viccesebb az, hogy a képen Dióssi ellenfelének, az összellenzéki jelöltnek, Gerner Péternek a felesége látszik. Ezt maga Gerner írta meg egy Facebook-posztban:

"Ez a kép évekkel korábban egy Dunakeszi Polgárban is megjelent, pontosan dokumentálva, hogy a kerékpárút még az előző ciklusban készült. Ezt azért tudom ilyen pontosan, ellentétben Dióssi Csabával, mert a képen történetesen a feleségem és a fiam látható. Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy ellenfelem választási anyagába is őket választották, bár az engedélyüket elfelejtették kikérni, nyilván véletlenül."

A minden helyi postaládába bedobott polgármesteri kampánykiadványban azonban mégsem ez a legjobb, hanem az, hogy Dióssi Csaba - abszolúte naprakész módon, felkészülve a ma ismert emberi civilizáció klímakatasztrófa utáni összeomlására - egy vadászó-gyűjtögető törzs főnökeként értelmezi önmagát, Dunakeszi polgárait pedig a horda tagjaiként, hiszen ezt a jó tanácsot adja nekik:

"Két dolgot adjon az ember a gyermekeinek útravalóul: gyökereket és szárnyakat."

Update: Sikerült elérnem Gerner Pétert, aki a következőket mondta az esetről:

"Az ominózus fotók a kerékpárútról 2010 októberében vagy novemberében készülhettek. Online itt megtalálhatók, ahol már közkedvelt útként hivatkoznak rá. Ebben a témában nem szeretném azt hangsúlyozni, hogy épp a feleségem van rajta, lehetne más is, nem is tervezünk személyiségi jogi vagy más pert sem, és nem akarom őt behozni a kampányba. Ellenben választási bizottsághoz kifogást adunk be, mivel a hivatalban lévő polgármester véleményünk szerint vaskos közpénzből készíttette ezt a kampányanyagot."

A kiadványban egyébként van még egy csemege: a gyártelepi állomás környékéről múlt időben azt írja, hogy átadták, de kapásból gyanús, hogy ezt miért egy látványtervvel illusztrálják.

A válasz: azért, mert igazából nem készült el, hanem így néz ki:

Erről Nagy Attila, a körzet ellenzéki egyéni jelöltje csinált fotósorozatot, az újságot pedig azért fotózta oda, hogy senki se mondhassa, hogy egy régebbi képet akar elsütni aktuális állapotként.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.