Kásler Miklós szerint nem a nyelvvizsga, hanem a magyar kultúra megismertetése a célja az ingyenes külföldi nyelvtanfolyamoknak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Mindenki észleli, hogy a magyar gyermekek idegennyelv tanulása akadozik. Ennek több összetevője van: nagyon nehéz a magyar nyelv, (..) a világutazásaink lehetőségei csekélyek," indokolta a középiskolások ingyenes külföldi nyelvtanfolyamit az emberi erőforrások minisztere az M1 csütörtök reggeli műsorában. Kásler Miklós ismertetése szerint a kormány 90 milliárd forintot fordít a 9. és a 11. évfolyamra járó 140 ezer diák két-kéthetes nyelvtanulására, amire januártól lehet jelentkezni. A programról más konkrétum nem derült ki. Kásler szerint 20-25 órás nyelvtanfolyamokat terveznek, és a diákokat igyekeznek idegennyelvű környezetben, például családoknál elhelyezni. 

"Jelen pillanatban ott tartunk, hogy felmérjük a magyarországi igényeket. (..) Másik oldalon pedig tájékozódunk, hogy az adott országokban milyen iskolák vállalkoznak arra, hogy ezeket a tanfolyamokat lebonyolítsák,"

árulta el a miniszter. 

Kásler Miklós szerint a programnak nem az az elsődleges célja, hogy az egyetemi felvételihez kötelező nyelvvizsgát megszerezzék a diákok, hanem, hogy 

"meg tudjuk a magyar kultúrát ismertetni másokkal. Hagyományainkat, tradícióinkat, sportsikereinket."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.