Kásler Miklós szerint nem a nyelvvizsga, hanem a magyar kultúra megismertetése a célja az ingyenes külföldi nyelvtanfolyamoknak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"Mindenki észleli, hogy a magyar gyermekek idegennyelv tanulása akadozik. Ennek több összetevője van: nagyon nehéz a magyar nyelv, (..) a világutazásaink lehetőségei csekélyek," indokolta a középiskolások ingyenes külföldi nyelvtanfolyamit az emberi erőforrások minisztere az M1 csütörtök reggeli műsorában. Kásler Miklós ismertetése szerint a kormány 90 milliárd forintot fordít a 9. és a 11. évfolyamra járó 140 ezer diák két-kéthetes nyelvtanulására, amire januártól lehet jelentkezni. A programról más konkrétum nem derült ki. Kásler szerint 20-25 órás nyelvtanfolyamokat terveznek, és a diákokat igyekeznek idegennyelvű környezetben, például családoknál elhelyezni. 

"Jelen pillanatban ott tartunk, hogy felmérjük a magyarországi igényeket. (..) Másik oldalon pedig tájékozódunk, hogy az adott országokban milyen iskolák vállalkoznak arra, hogy ezeket a tanfolyamokat lebonyolítsák,"

árulta el a miniszter. 

Kásler Miklós szerint a programnak nem az az elsődleges célja, hogy az egyetemi felvételihez kötelező nyelvvizsgát megszerezzék a diákok, hanem, hogy 

"meg tudjuk a magyar kultúrát ismertetni másokkal. Hagyományainkat, tradícióinkat, sportsikereinket."

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.