Reggelre már el is tűnt az a PÉCS-felirat, amit csütörtökön adtak át ünnepélyesen

Egy napig se állt a helyén a pécsi Kossuth téren kirakott PÉCS felirat, amit csütörtökön, vagyis tegnap adott át ünnepélyesen Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere beszédet mond a Pécs felirat avatásán a város Kossuth terén 2019. szeptember 26-án.Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A Szabad Pécs beszámolója szerint a köztéri plasztikát azért kellett elszállítani, mert balesetveszélyes volt. Értesüléseik szerint a feliratot a jövő héten állíthatják fel újra, miután már olyan állványt szerelnek rájuk, amik megakadályozhatják a betűket a feldőlésben.

A Szabad Pécs cikke alapján úgy tűnik, hogy a feliratot amúgy direkt szelfizési céllal felállító illetékesek azzal nem számoltak, hogy a szelfizők netán neki is támaszkodnának, neadjisten fel is másznának a betűkre. Hogy arról ne is beszéljünk, hogy valakinek állítólag már majdnem beszorult a feje a P betűbe, mert ezek szerint a tervezők azzal se számoltak, hogy néhány bohókás szelfiző akár arra is vetemedhet, hogy beledugja a fejét a kínálkozó résbe.

Öröm az ürömben: Páva Zsoltnak hamarosan alkalma lesz újból átadni a feliratot!

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.