Egy magyar hegymászót keresnek a Himalájában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az indiai hatóságok keresik a 37 éves Wittek Péter hegymászót aki tegnap tűnt el a Himaláján, a Trishul 1-es csúcs támadása közben.  

Wittek Péter, aki egyébként Szingapúrban a nemzeti egyetem kvantuminformatikus Phd-hallgatója, egy hatfős, tapasztalt hegymászó-csapat tagjaként indult a 7120 méter magas csúcs hódítására. 

Az indiai Straits Times azt írja, hogy a csapat többi tagja, akik közül hárman szingapúriak, biztonságban vannak, az eltűnt Wittek Péter megtalálására pedig egy hatfős mentőalakulat indult útnak. 

A helyi katasztrófaelhárítás és a felderítőegységek egyik koordinátora azt nyilatkozta a lapnak, hogy a csapat már visszafele tartott a csúcsról, amikor egy lavina sodrásába kerültek. 

Öten leértek az alaptáborba, de Witteknek nyoma veszett. Ez az egyik legnehezebben támadható csúcs a Himaláján, ami nagy tapasztalatot igényel, és a lavinaveszély is állandó. 

Az ST szerint a mentőcsapatnak akár három napba is telhet, mire elér arra a pontra, ahol Witteket utoljára látták. Mentőhelikopterek is útnak indulnak. Eddig erre a rossz időjárási körülmények nem adtak lehetőséget. 

Wittek Péter a Szingapúri Nemzeti Egyetem vendéghallgatója, és a Torontói Egyetem egyetemi docense egyben. (The Straight Times)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.