Estével jön a lehűlés

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Gyalogosok várakoznak az esõben vasúti felüljáró alatt a Dózsa György útonFotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

A Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szerdán az ország nagy részén derült lesz a reggel, de a délelőtti órák végére fokozatosan lesz egyre felhősebb az idő, és többfelé eső, záporeső is kialakulhat.  

Az ország keleti részében inkább csak délutántól kell számítani határozott felhőzet-növekedésre, illetve csapadékra, és déli, délnyugati, majd az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szélre. 

De alapvetően ma még jó idő lesz: itt-ott akár 25-27 fokig is melegszik a levegő, a nap is kisüt, elsősorban az ország déli részén, és este is csak 13 és 18 fok közé hűl a hőmérséklet,

Éjszaka viszont, főként nyugaton, már jelentősebb esőzésre és borult égre is lehet számítani, az északnyugatira forduló szelet pedig főként a Dunántúlon viharos lökések kísérik majd.  

Csütörtökre egészen hirtelen zuhannak majd be a nappali hőmérsékletek. A met.hu térképei szerint holnap délelőtt és napközben az ország nagy részében 10 fok körüli hőmérsékletekre és esőre lehet majd csak számítani, és délután is csak 14-15 fokig melegszik majd a levegő, miközben a csapadékos időjárás nyugatról keleti irányban átvonul az ország felett. 

A hét második felében is maradnak a 15-16 körüli maximumok, de kevesebb esővel. (met.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.