Estével jön a lehűlés

időjárás
2019 október 02., 02:13
comments 44
Gyalogosok várakoznak az esõben vasúti felüljáró alatt a Dózsa György úton
photo_camera Gyalogosok várakoznak az esõben vasúti felüljáró alatt a Dózsa György úton Fotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

A Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szerdán az ország nagy részén derült lesz a reggel, de a délelőtti órák végére fokozatosan lesz egyre felhősebb az idő, és többfelé eső, záporeső is kialakulhat.  

Az ország keleti részében inkább csak délutántól kell számítani határozott felhőzet-növekedésre, illetve csapadékra, és déli, délnyugati, majd az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szélre. 

De alapvetően ma még jó idő lesz: itt-ott akár 25-27 fokig is melegszik a levegő, a nap is kisüt, elsősorban az ország déli részén, és este is csak 13 és 18 fok közé hűl a hőmérséklet,

Éjszaka viszont, főként nyugaton, már jelentősebb esőzésre és borult égre is lehet számítani, az északnyugatira forduló szelet pedig főként a Dunántúlon viharos lökések kísérik majd.  

Csütörtökre egészen hirtelen zuhannak majd be a nappali hőmérsékletek. A met.hu térképei szerint holnap délelőtt és napközben az ország nagy részében 10 fok körüli hőmérsékletekre és esőre lehet majd csak számítani, és délután is csak 14-15 fokig melegszik majd a levegő, miközben a csapadékos időjárás nyugatról keleti irányban átvonul az ország felett. 

A hét második felében is maradnak a 15-16 körüli maximumok, de kevesebb esővel. (met.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.