Október végén csődöt jelenthet az ENSZ

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Megszorításokat kellett életbe léptetni, mert vészesen kevés pénz maradt az ENSZ működési költségeire, közölte Antonio Guterres főtitkár hétfőn New York-ban. Figyelmeztetése szerint a szeptembert 230 millió dolláros hiánnyal zárták, október végére a tartalékok is elfogyhatnak. Hogy biztosítani tudják az alkalmazottak bérét az év végéig, költségcsökkentő intézkedéseket vezettek be: többek közt konferenciákat halasztanak el, utazásokat mondanak le, írja az Euronews. 

Guterres közölte: a tagállamok idén csak a 70 százalékát fizették be az ENSZ költségvetésébe annak a pénznek, amely szükséges a működéshez. A békefenntartó műveleteket nem számolva az ENSZ 2018-2019-es működési költségvetése elvben csaknem 5,4 milliárd dollár, és ennek 22 százalékát az Egyesült Államoknak kell befizetnie.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.