Kisteherautó mögé kötötték a polgármestert, amiért nem teljesítette a kampányígéretét

Tizenegy embert vettek őrizetbe a Mexikó déli részén fekvő Las Margaritasban, miután a település polgármesterét kirángtatták az irodájából, egy kisteherautó mögé kötötték, és elkezdték keresztül húzni a falu utcáin. 

Jorge Luis Escandón Hernández polgármestert a rendőrség szabadította ki, a beszámolók szerint a politikus nem szenvedett súlyosabb sérülést. Ez volt a második alkalom, hogy gazdák támadtak a polgármesterre. A támadás indoka mindkétszer ugyanaz volt: Escandón nem teljesítette kampányígéretét, és nem javította meg a helyi utat. 

Az eset után további rendőröket vezényeltek a Chiapas államban lévő faluba. Mint a BBC megjegyzi, a polgármesterek és helyi politikusok elleni támadások nem ritkák Mexikóban, de ezeket jellemzően drogbandák szokták elkövetni, olyan esetekről viszont nem nagyon tudni, hogy azért támadtak volna egy politikusra, mert nem teljesítette a kampányígéretét. 

Escandón polgármester emberrablás és gyilkossági kísérlet miatt tett feljelentést. A politikus elrablásáról videó is készült, ezen azt látható, ahogy az irodájából kirángatott férfit egy jármű hátuljába kényszerítik. Térfigyelőkamerák felvételeiből lehetett látni, hogy később az autó után kötötték. Számos rendőrre volt szükség a teherautó feltartóztatásához, és az ekkor kitörő verekedésben többen is megsebesültek. 

Még korábban, a kampány alatt Escandónt is őrizetbe vették, mert a gyanú szerint résztvett egy rivális politikus támogatóival kitört tömegverekedésben, de végül bizonyítékok hiányában elengedték. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.