Elhunyt Vígh György, a veronai busztragédia hőse

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A 2017. január 20-i tragédia után a gyászolók a i Szinyei Merse Pál Gimnázium elõtt gyújtottak gyertyákat.Fotó: Marjai János / MTI

Élete 66. évében elhunyt Vígh György, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelőtanára, adta hírül a Verona Angyalai Facebook-csoport. Vígh 2017, január 20-án ott volt Veronában, amikor az iskola sítúrázó diákjait szállító busz az autópálya elválasztó korlátjának ütközve kigyulladt.

Vígh, aki a balesetben maga is súlyos sérüléseket szenvedett, és két gyermekét is elvesztette, több diákját is kimentette a lángoló buszból.

"Remélem újra magához ölelhette imádott gyermekeit" - emlékezett rá a tragédiának emléket állító Facebook-csoport.

A veronai buszbalesetben 17-en vesztették életüket. A kigyulladt buszon 43 gyerek, 11 felnőtt és a két sofőr utazott. (Via HVG)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.