Konstruktív volt a távozó józsefvárosi jegyző, így Pikó Andrásnak sikerült leállítania a kilakoltatásokat

Az óvások miatt hivatalát csak most hétfőn átvevő Pikó András, a Józsefváros október 13-án megválasztott polgármestere első hivatali intézkedésével utasítást adott a kilakoltatások leállítására. Akadt azonban némi gond. Az intézkedés életbe lépéséhez elvben bizottsági döntésre is szükség lett volna, ez a bizottság azonban leghamarabb november 7-én tudna megalakulni.

Pikó szerencséjére a kerület leköszönő jegyzője konstruktivitást ígért, és be is tartotta a szavát. Pikó szombat reggel Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy a jegyző ígéretéhez híven megtalálta a jogi megoldást, előkészítette az utasítást, amit Pikónak hétfőn már csak alá kell írnia.

Pikó kampánycsapatában komoly szerepet vállalt a Város Mindenkié csoport, amely már 2015 óta tiltakozott a józsefvárosi önkormányzat lakáspolitikája ellen. Az akkor jobboldali vezetésű kerületben gyakran már minimális hátralék esetén is kilakoltatták a bérlőket, és a csport szerint 2010 óta szociális alapon szinte egyetlen önkormányzati ingatlanra sem írtak ki pályázatot. (Via Mérce)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.