Konstruktív volt a távozó józsefvárosi jegyző, így Pikó Andrásnak sikerült leállítania a kilakoltatásokat

Az óvások miatt hivatalát csak most hétfőn átvevő Pikó András, a Józsefváros október 13-án megválasztott polgármestere első hivatali intézkedésével utasítást adott a kilakoltatások leállítására. Akadt azonban némi gond. Az intézkedés életbe lépéséhez elvben bizottsági döntésre is szükség lett volna, ez a bizottság azonban leghamarabb november 7-én tudna megalakulni.

Pikó szerencséjére a kerület leköszönő jegyzője konstruktivitást ígért, és be is tartotta a szavát. Pikó szombat reggel Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy a jegyző ígéretéhez híven megtalálta a jogi megoldást, előkészítette az utasítást, amit Pikónak hétfőn már csak alá kell írnia.

Pikó kampánycsapatában komoly szerepet vállalt a Város Mindenkié csoport, amely már 2015 óta tiltakozott a józsefvárosi önkormányzat lakáspolitikája ellen. Az akkor jobboldali vezetésű kerületben gyakran már minimális hátralék esetén is kilakoltatták a bérlőket, és a csport szerint 2010 óta szociális alapon szinte egyetlen önkormányzati ingatlanra sem írtak ki pályázatot. (Via Mérce)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.