Obama szerint az még nem aktivizmus, ha Twitteren beleszállunk mindenkibe, aki egyszer egy rossz igét használt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Az egykori elnök az általa alapított Obama Alapítvány rendezvényén vett részt Chicagóban, és itt üzente meg a fiataloknak, hogy nem annyira szerencsés, ha az aktivizmust összekeverik azzal, hogy másokkal szemben a lehető legítélkezőbbek legyenek. 

Obama példaként említette, hogy Twitteren ítélkezni mások felett még korántsem aktivizmus: „Például én twittelek vagy elindítok egy hashtaget arról, hogy te nem tettél meg valami helyeset vagy egy rossz igét használtál, majd hátradőlök, és igazán jól érezhetem magam, mert látod, mennyire woke voltam, felhívtam erre a figyelmet. De ez nem aktivizmus. Ez nem hoz változást. Ha nem csinálsz mást, csak köveket hajigálsz, valószínűleg nem fogsz a változásig eljutni.” – mondta el Obama, aki beszélt arról is, hogy ez a fajta viselkedés főleg a fiatalok körében jellemző. Mint mondta, a jelenséget felerősítették a közösségi oldalak is: egyes fiatalok azt érzik, a változás útja az, ha a lehető legelítélőbbek más emberekkel szemben. 

Fotó: SCOTT OLSON/AFP

A volt elnök szerint a tisztaságnak ezen a fogalmán, hogy soha nem lehet hibázni, és hogy állandóan politikailag 'felébredtnek' kell lenni, ezen hamar tovább kell lépni. Mint fogalmazott, a világ egy rendetlen hely, vannak homályos, kétértelmű dolgok, és az igazán jó dolgokat csináló embereknek is vannak hibáik. Az emberek, akikkel harcoltok, lehet, hogy szeretik a gyerekeiket és osztoznak veletek bizonyos dolgokban, tette még hozzá. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.