Obama szerint az még nem aktivizmus, ha Twitteren beleszállunk mindenkibe, aki egyszer egy rossz igét használt

külföld
2019 október 30., 18:47
comments 130

Az egykori elnök az általa alapított Obama Alapítvány rendezvényén vett részt Chicagóban, és itt üzente meg a fiataloknak, hogy nem annyira szerencsés, ha az aktivizmust összekeverik azzal, hogy másokkal szemben a lehető legítélkezőbbek legyenek. 

link Forrás

Obama példaként említette, hogy Twitteren ítélkezni mások felett még korántsem aktivizmus: „Például én twittelek vagy elindítok egy hashtaget arról, hogy te nem tettél meg valami helyeset vagy egy rossz igét használtál, majd hátradőlök, és igazán jól érezhetem magam, mert látod, mennyire woke voltam, felhívtam erre a figyelmet. De ez nem aktivizmus. Ez nem hoz változást. Ha nem csinálsz mást, csak köveket hajigálsz, valószínűleg nem fogsz a változásig eljutni.” – mondta el Obama, aki beszélt arról is, hogy ez a fajta viselkedés főleg a fiatalok körében jellemző. Mint mondta, a jelenséget felerősítették a közösségi oldalak is: egyes fiatalok azt érzik, a változás útja az, ha a lehető legelítélőbbek más emberekkel szemben. 

photo_camera Fotó: SCOTT OLSON/AFP

A volt elnök szerint a tisztaságnak ezen a fogalmán, hogy soha nem lehet hibázni, és hogy állandóan politikailag 'felébredtnek' kell lenni, ezen hamar tovább kell lépni. Mint fogalmazott, a világ egy rendetlen hely, vannak homályos, kétértelmű dolgok, és az igazán jó dolgokat csináló embereknek is vannak hibáik. Az emberek, akikkel harcoltok, lehet, hogy szeretik a gyerekeiket és osztoznak veletek bizonyos dolgokban, tette még hozzá. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.