Obama szerint az még nem aktivizmus, ha Twitteren beleszállunk mindenkibe, aki egyszer egy rossz igét használt

2019 október 30., szerda 18:47
132

Az egykori elnök az általa alapított Obama Alapítvány rendezvényén vett részt Chicagóban, és itt üzente meg a fiataloknak, hogy nem annyira szerencsés, ha az aktivizmust összekeverik azzal, hogy másokkal szemben a lehető legítélkezőbbek legyenek. 

Obama példaként említette, hogy Twitteren ítélkezni mások felett még korántsem aktivizmus: „Például én twittelek vagy elindítok egy hashtaget arról, hogy te nem tettél meg valami helyeset vagy egy rossz igét használtál, majd hátradőlök, és igazán jól érezhetem magam, mert látod, mennyire woke voltam, felhívtam erre a figyelmet. De ez nem aktivizmus. Ez nem hoz változást. Ha nem csinálsz mást, csak köveket hajigálsz, valószínűleg nem fogsz a változásig eljutni.” – mondta el Obama, aki beszélt arról is, hogy ez a fajta viselkedés főleg a fiatalok körében jellemző. Mint mondta, a jelenséget felerősítették a közösségi oldalak is: egyes fiatalok azt érzik, a változás útja az, ha a lehető legelítélőbbek más emberekkel szemben. 

Fotó: SCOTT OLSON/AFP

A volt elnök szerint a tisztaságnak ezen a fogalmán, hogy soha nem lehet hibázni, és hogy állandóan politikailag 'felébredtnek' kell lenni, ezen hamar tovább kell lépni. Mint fogalmazott, a világ egy rendetlen hely, vannak homályos, kétértelmű dolgok, és az igazán jó dolgokat csináló embereknek is vannak hibáik. Az emberek, akikkel harcoltok, lehet, hogy szeretik a gyerekeiket és osztoznak veletek bizonyos dolgokban, tette még hozzá. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt