Kiszivárgott egy spanyol pornóbirodalom felhasználói adatbázisa

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több millió felhasználó és camgirl, vagyis ellenszolgáltatás fejében vetkőző nő adatai szivárogtak ki, jelentette a Techcrunch. Mint írták, a barcelonai központú VTS Media, több pornószájt üzemeltetőjének adatbázisa volt hozzáférhető hetekig úgy, hogy még egy jelszó se védte a tárolt adatokat.

A Techcrunch leírása szerint nem csupán a felhasználói nevek és jelszavak adatbázisa volt hozzáférhető. Olyan adatokhoz is hozzáfértek, mint hogy melyik felhasználó mikor és milyen eszközről jelentkezett be, márpedig ez elég információ a beazonosíthatóságukhoz. Hozzáférhetővé váltak a felhasználók egymás közti üzenetei is.

De kiszivárogtak a cégnek dolgozó camgirlök nem nyilvános adatai is.

A biztonsági hibát feltáró Condition: Black kiberbiztonsági cég vezetője, John Wethington szerint a kiszivárgott adatokból az is kiderült, hogy a VTS Media nem tájékoztatta megfelelően felhasználóit arról, hogy milyen adatokat is tárolnak róluk. A cég felhasználási feltételeiben nem említették, hogy a felhasználók tevékenységét is logolják és monitorozzák.

A Techcrunch beszámolója szerint a VTS Media a múlt héten elhárította a hibát, ezért is hozhatták most nyilvánosságra az adatszivárgás tényét.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.