Kiszivárgott egy spanyol pornóbirodalom felhasználói adatbázisa

külföld
2019 november 04., 08:44
comments 90

Több millió felhasználó és camgirl, vagyis ellenszolgáltatás fejében vetkőző nő adatai szivárogtak ki, jelentette a Techcrunch. Mint írták, a barcelonai központú VTS Media, több pornószájt üzemeltetőjének adatbázisa volt hozzáférhető hetekig úgy, hogy még egy jelszó se védte a tárolt adatokat.

A Techcrunch leírása szerint nem csupán a felhasználói nevek és jelszavak adatbázisa volt hozzáférhető. Olyan adatokhoz is hozzáfértek, mint hogy melyik felhasználó mikor és milyen eszközről jelentkezett be, márpedig ez elég információ a beazonosíthatóságukhoz. Hozzáférhetővé váltak a felhasználók egymás közti üzenetei is.

De kiszivárogtak a cégnek dolgozó camgirlök nem nyilvános adatai is.

A biztonsági hibát feltáró Condition: Black kiberbiztonsági cég vezetője, John Wethington szerint a kiszivárgott adatokból az is kiderült, hogy a VTS Media nem tájékoztatta megfelelően felhasználóit arról, hogy milyen adatokat is tárolnak róluk. A cég felhasználási feltételeiben nem említették, hogy a felhasználók tevékenységét is logolják és monitorozzák.

A Techcrunch beszámolója szerint a VTS Media a múlt héten elhárította a hibát, ezért is hozhatták most nyilvánosságra az adatszivárgás tényét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.