Világörökségi katedrálist fosztottak ki Franciaországban

Kelyheket és monstranciákat tulajdonítottak el tolvajok a világörökség részét képző Oloron-Sainte-Marie-i katedrálisból, közölték a helyi hatóságok. A Franciaország délnyugati részén, a spanyol határtól ötven kilométernyire az el Caminóként is ismert Szent Jakab-zarándokút egyik állomásaként is szolgáló templom ajtaját egy teherautóra szerelt farönkkel törték be.

Az Oloron-Sainte-Marie-i katedrális ajtaja, amit a tolvajok egy teherautó elejére szerelt farönkkel törtek be.Fotó: Laurent Ferriere/Hans Lucas

A rendőrség tájékoztatása szerit a tolvajok kegytárgyakat vittek magukkal, ehhez még az elzárt kápolna rácsait is el kellett fűrészelniük. A kár felmérése még folyamatban van, de egy helyi tisztviselő szerint "jelentős mértékű kár" érte a települést, mivel a helyieket történelmi örökségük fontos részétől fosztották meg. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.