Világörökségi katedrálist fosztottak ki Franciaországban

bűnügy
2019 november 04., 11:48
comments 39

Kelyheket és monstranciákat tulajdonítottak el tolvajok a világörökség részét képző Oloron-Sainte-Marie-i katedrálisból, közölték a helyi hatóságok. A Franciaország délnyugati részén, a spanyol határtól ötven kilométernyire az el Caminóként is ismert Szent Jakab-zarándokút egyik állomásaként is szolgáló templom ajtaját egy teherautóra szerelt farönkkel törték be.

Az Oloron-Sainte-Marie-i katedrális ajtaja, amit a tolvajok egy teherautó elejére szerelt farönkkel törtek be.
photo_camera Az Oloron-Sainte-Marie-i katedrális ajtaja, amit a tolvajok egy teherautó elejére szerelt farönkkel törtek be. Fotó: Laurent Ferriere/Hans Lucas

A rendőrség tájékoztatása szerit a tolvajok kegytárgyakat vittek magukkal, ehhez még az elzárt kápolna rácsait is el kellett fűrészelniük. A kár felmérése még folyamatban van, de egy helyi tisztviselő szerint "jelentős mértékű kár" érte a települést, mivel a helyieket történelmi örökségük fontos részétől fosztották meg. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.