A Sport Hotel lebontásával kompenzálják a Normafán kivágandó fákat

Több száz fát vágnának ki a XII. kerületi Normafánál a terület fejlesztése miatt, a munkálatokra pedig engedélyt adott az önkormányzat. A favágás híre nagy port kavart, ezért a hivatal a MTI-nek adott válaszában igyekszik elmagyarázni a terveket.

Mint írják, ahol fákat vágnának ki az új parkoló miatt, az jelenleg nem minősül zöldövezetnek, hanem közlekedési terület:  „a Konkoly-Thege úton a rendezett parkoló segít megszüntetni azt a gyakorlatot, hogy az autósok szabálytalanul és természetkárosító módon az erdőben, zöld felületen parkoljanak.”

Felszabadítanak viszont zöldterületet, „megszűnik a Síház előtti területen a több ezer négyzetméteres aszfaltozott parkoló, és a szintén aszfaltozott, sok helyen olajjal szennyezett buszvégállomás és buszforduló, amelyek évtizedek óta szégyenfoltja a Normafának. Annak területén többek között zöldfelület kialakítását tervezi az önkormányzat.”

A XII. kerületi önkormányzat közölte azt is, a kivágott - több száz fát - pótolni fogják. Azt is visszautasítják, hogy ne egyeztettek volna az elmúlt időszakban a tervekről. Ennek köszönhető szerintük az is, hogy az új parkoló végül nem az erdős területen álló lakatlan Hotel Olimpia helyén készül el. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.