A Sport Hotel lebontásával kompenzálják a Normafán kivágandó fákat

Tbg
2019 november 10., vasárnap 15:50
230

Több száz fát vágnának ki a XII. kerületi Normafánál a terület fejlesztése miatt, a munkálatokra pedig engedélyt adott az önkormányzat. A favágás híre nagy port kavart, ezért a hivatal a MTI-nek adott válaszában igyekszik elmagyarázni a terveket.

Mint írják, ahol fákat vágnának ki az új parkoló miatt, az jelenleg nem minősül zöldövezetnek, hanem közlekedési terület: „a Konkoly-Thege úton a rendezett parkoló segít megszüntetni azt a gyakorlatot, hogy az autósok szabálytalanul és természetkárosító módon az erdőben, zöld felületen parkoljanak.”

Felszabadítanak viszont zöldterületet, „megszűnik a Síház előtti területen a több ezer négyzetméteres aszfaltozott parkoló, és a szintén aszfaltozott, sok helyen olajjal szennyezett buszvégállomás és buszforduló, amelyek évtizedek óta szégyenfoltja a Normafának. Annak területén többek között zöldfelület kialakítását tervezi az önkormányzat.”

A XII. kerületi önkormányzat közölte azt is, a kivágott - több száz fát - pótolni fogják. Azt is visszautasítják, hogy ne egyeztettek volna az elmúlt időszakban a tervekről. Ennek köszönhető szerintük az is, hogy az új parkoló végül nem az erdős területen álló lakatlan Hotel Olimpia helyén készül el. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt