A Sport Hotel lebontásával kompenzálják a Normafán kivágandó fákat

Tbg
Budapest
2019 november 10., 15:50
comments 224

Több száz fát vágnának ki a XII. kerületi Normafánál a terület fejlesztése miatt, a munkálatokra pedig engedélyt adott az önkormányzat. A favágás híre nagy port kavart, ezért a hivatal a MTI-nek adott válaszában igyekszik elmagyarázni a terveket.

Mint írják, ahol fákat vágnának ki az új parkoló miatt, az jelenleg nem minősül zöldövezetnek, hanem közlekedési terület: „a Konkoly-Thege úton a rendezett parkoló segít megszüntetni azt a gyakorlatot, hogy az autósok szabálytalanul és természetkárosító módon az erdőben, zöld felületen parkoljanak.”

Felszabadítanak viszont zöldterületet, „megszűnik a Síház előtti területen a több ezer négyzetméteres aszfaltozott parkoló, és a szintén aszfaltozott, sok helyen olajjal szennyezett buszvégállomás és buszforduló, amelyek évtizedek óta szégyenfoltja a Normafának. Annak területén többek között zöldfelület kialakítását tervezi az önkormányzat.”

A XII. kerületi önkormányzat közölte azt is, a kivágott - több száz fát - pótolni fogják. Azt is visszautasítják, hogy ne egyeztettek volna az elmúlt időszakban a tervekről. Ennek köszönhető szerintük az is, hogy az új parkoló végül nem az erdős területen álló lakatlan Hotel Olimpia helyén készül el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.