Megölte 24 éves szeretőjét, hogy aztán Napóleon-jelmezben végezzen magával is, de a folyóba esett az orosz történész

Tbg
bűnügy
2019 november 10., 09:58
comments 184

Borzasztó gyilkosságot követett el egy nemzetközileg is ismert, neves orosz történész, Napóleon-szakértő. A 63 éves Oleg Szokolov megölte, majd feldarabolta 24 éves szeretőjét. A férfit elfogták, beismerte tettét.

A férfira egy folyóban találtak rá, amibe azért esett bele, mert rettenetesen részeg volt. A férfit sikerült kimenteni, és a nála lévő bőröndben egy női testrészt találtak. A férfi lakásán végül előkerült a holttest is, a 24 éves Anasztazia Jescsenkóé.

Szokolov ismert Napóleon-szakértő, a francia állam Becsületrenddel tüntette ki, számos történelmi filmben vett részt, mint szakértő. A felső képen Szokolov a borodinói csatában látható, illetve annak 2016-os történelmi újrarendezésében, Oroszországban.

A férfi beismerte a gyilkosságot. Mint elmondta, a terve az volt, hogy miután eltünteti a holttestet, öngyilkosságot követ el Napolóen-jelmezben. Mint mondta, összevesztek, ez vezetett ahhoz, hogy végül megölje a nőt.

Szokolov számos könyvet írt Napóleonról és a történelmi korszakról, barátnőjével mindketten rajongtak a francia történelemért, és mániájuk volt, hogy korhű jelmezekbe bújjanak. Diákjai szerint valódi megszállott volt, aki tökéletesen beszélt franciául, de barátnőjét Josephine-ként emlegette, magát pedig "Sire"-nek szólíttatta, amely akkoriban a "császári fenség" egyik megfelelője volt.

Szolokov tagja volt a francia Issep nevű tudományos intézetnek, amely közleményben határolódott el a professzortól és közölte, megszünteti tudományos tagságát a szervezetben. Az Issepet Marion Maréchal, Marine Le Pen menye alapította. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.