Megölte 24 éves szeretőjét, hogy aztán Napóleon-jelmezben végezzen magával is, de a folyóba esett az orosz történész

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Borzasztó gyilkosságot követett el egy nemzetközileg is ismert, neves orosz történész, Napóleon-szakértő. A 63 éves Oleg Szokolov megölte, majd feldarabolta 24 éves szeretőjét. A férfit elfogták, beismerte tettét.

A férfira egy folyóban találtak rá, amibe azért esett bele, mert rettenetesen részeg volt. A férfit sikerült kimenteni, és a nála lévő bőröndben egy női testrészt találtak. A férfi lakásán végül előkerült a holttest is, a 24 éves Anasztazia Jescsenkóé.

Szokolov ismert Napóleon-szakértő, a francia állam Becsületrenddel tüntette ki, számos történelmi filmben vett részt, mint szakértő. A felső képen Szokolov a borodinói csatában látható, illetve annak 2016-os történelmi újrarendezésében, Oroszországban.

A férfi beismerte a gyilkosságot. Mint elmondta, a terve az volt, hogy miután eltünteti a holttestet, öngyilkosságot követ el Napolóen-jelmezben. Mint mondta, összevesztek, ez vezetett ahhoz, hogy végül megölje a nőt.

Szokolov számos könyvet írt Napóleonról és a történelmi korszakról, barátnőjével mindketten rajongtak a francia történelemért, és mániájuk volt, hogy korhű jelmezekbe bújjanak. Diákjai szerint valódi megszállott volt, aki tökéletesen beszélt franciául, de barátnőjét Josephine-ként emlegette, magát pedig "Sire"-nek szólíttatta, amely akkoriban a "császári fenség" egyik megfelelője volt.

Szolokov tagja volt a francia Issep nevű tudományos intézetnek, amely közleményben határolódott el a professzortól és közölte, megszünteti tudományos tagságát a szervezetben. Az Issepet Marion Maréchal, Marine Le Pen menye alapította. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.