A pécsi Fidelitas folyamatos és hatékony vezetésének biztosítása miatt felszámolták a pécsi Fidelitast

POLITIKA
2019 november 12., 20:19
comments 227

A Szabad Pécs információi szerint a a Fidelitas Központi Irodája a napokban e-mailben tájékoztatta a kormánypárti ifjúsági szervezet pécsi csoportjának tagjait, hogy a csoportot november 6-ai ülésén feloszlatta az országos elnökség. 

A Fidelitas a cikk megjelenése után reagált a lap korábban feltett kérdéseire. Válaszukban azt írták, hogy “A pécsi Fidelitas folyamatos és hatékony vezetésének biztosításához szükségessé vált a csoport megszüntetése. A csoport megszüntetése és a pécsi választási eredmények között nincs összefüggés. A csoport november 9-én újra alakult Nagy Gergely vezetésével.” 

A választ Konkoly Gergő, a Fidelitas Baranya megyei választmányának elnöke és Nagy Gergely, a Fidelitas pécsi csoportjának elnöke jegyezte. 

A Fidesz amúgy meglehetősen rossz eredményt ért el a városban, a Fidesz jelöltje, Vári Attila több mint hatezer szavazattal kapott ki Péterffy Attilától, és a kormánypárt a 18 egyéni választókerületből kettőt nyert meg, de azokban a körzetekben is az ÖPE jelöltjei jutottak be a közgyűlésbe. Ahol amúgy, mint a Szabad Pécs is írja, kétharmados ellenzéki többség lesz, a mindössze öt fideszes képviselő mind kompenzációs listáról érkezik. 

A lap cikke kitér arra is, hogy a fidelitasos Beke Zoltán a kertvárosi 16-os választókerületben indult, ahol a későbbi alpolgármester, Bognár Szilvia nagyon elverte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt