Az amerikai külügy vezető tisztviselője nemcsak összevissza hazudott az önéletrajzában, de még egy kamu Time címlapot is kreált mellé

Az amerikai külügyminisztérium egy vezető tisztviselője, Mina Chang nem egyszerűen hazudott az önéletrajzában, hanem ezt olyan komikusan tette, hogy az még a Trump-féle Fehér Ház környékén is meglepőnek számít. 

Az NBC News hosszú cikkben leplezte le Chang trükkjeit, melyek közül kiemelkedik, hogy többek között ráphotoshopolta magát a Time magazin címlapjára. Hogy nem csak viccnek szánta, arra utalhat az, hogy az önéletrajzában több helyen is hazudott a végzettségéről. 

Chang a külügy konfliktusok kezeléséért és stabilitásért felelős részlegének helyettes vezetője volt, és önéletrajzában hamisan állította azt, hogy a Harvardon végzett, ezen kívül pedig eltúlozta saját NGO-jának szerepét is.

Chang áprilisban került a külügyhöz, a cikk szerint Mike Pompeo külügyminiszter régi jó barátja, a minisztériumban fontos szerepet betöltő Brian Bulatato révén. A fiatal nő ezen kívül azt is állította, hogy szerepet töltött be egy ENSZ-bizottságban, és állítása szerint mind a demokrata, mind a republikánus párt küldöttgyűlésén felszólalt, illetve szakértőként tanúskodott a Kongresszus előtt is. 

A cikk szerint éppen felmerült Chang előléptetése is, de az önéletrajza végül gyanús lett a kongresszusi tagok számára. További rengeteg részlet az NBC cikkében

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.