Drónról nézve úgy tűnik, hogy a törökök szövetségesei háborús bűnöket követnek el Szíriában

Két alkalommal is élőben figyelhették meg amerikai katonák, ahogy a törökökkel szövetséges arab alakulatok minden jel szerint háborús bűncselekményeket követnek el. A Wall Street Journal értesülései szerint a két incidenst az amerikaiak felderítő drónokkal figyelték meg, és a látottak alapján riasztották is parancsnokaikat.

A lap értesülései szerint a háborús bűncselekmények elkövetésére utaló felvételek a törökök szíriai beavatkozásával kapcsolatos kormányon belüli viták fókuszába kerültek, többen is sürgették, hogy Trump vesse fel a kérdést Recep Tayyip Erdogan szerdai látogatásán is.

Erre azonban semmi garancia nincs, hiszen még mindig Donald Trump az elnök, aki nem igazán szokott figyelni tanácsadóira - ennek legékesebb bizonyítéka, hogy bár a Putyinnal folytatott egyik tavalyi telefonbeszélgetése előtt egy cédulát nyomtak a kezébe, amin csak annyi állt, hogy "nehogy gratulálj", Trump csak azért is gratulált Putyin újraválasztásához. Mondjuk az is igaz, hogy Trump és Erdogan most javítani készül az amúgy igen feszült török-amerikai viszonyt. A szíriai invázión túl, amit a republikánusok és a demokraták ritka egységben utasítanak el, és amely miatt szankciók bevezetéséről is szavaztak már, komoly feszültséget okoz az is, hogy Törökország NATO-tagállamként, az amerikaiak tiltakozása ellenére egy orosz légvédelmi rakétarendszert vásárolt. Ez azért okoz aggodalmakat, mert a rakéták orosz karbantartószemélyzete értékes információkat nyerhet ki belőlük a török hadseregben rendszeresített amerikai vadászgépekről is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.