Drónról nézve úgy tűnik, hogy a törökök szövetségesei háborús bűnöket követnek el Szíriában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Két alkalommal is élőben figyelhették meg amerikai katonák, ahogy a törökökkel szövetséges arab alakulatok minden jel szerint háborús bűncselekményeket követnek el. A Wall Street Journal értesülései szerint a két incidenst az amerikaiak felderítő drónokkal figyelték meg, és a látottak alapján riasztották is parancsnokaikat.

A lap értesülései szerint a háborús bűncselekmények elkövetésére utaló felvételek a törökök szíriai beavatkozásával kapcsolatos kormányon belüli viták fókuszába kerültek, többen is sürgették, hogy Trump vesse fel a kérdést Recep Tayyip Erdogan szerdai látogatásán is.

Erre azonban semmi garancia nincs, hiszen még mindig Donald Trump az elnök, aki nem igazán szokott figyelni tanácsadóira - ennek legékesebb bizonyítéka, hogy bár a Putyinnal folytatott egyik tavalyi telefonbeszélgetése előtt egy cédulát nyomtak a kezébe, amin csak annyi állt, hogy "nehogy gratulálj", Trump csak azért is gratulált Putyin újraválasztásához. Mondjuk az is igaz, hogy Trump és Erdogan most javítani készül az amúgy igen feszült török-amerikai viszonyt. A szíriai invázión túl, amit a republikánusok és a demokraták ritka egységben utasítanak el, és amely miatt szankciók bevezetéséről is szavaztak már, komoly feszültséget okoz az is, hogy Törökország NATO-tagállamként, az amerikaiak tiltakozása ellenére egy orosz légvédelmi rakétarendszert vásárolt. Ez azért okoz aggodalmakat, mert a rakéták orosz karbantartószemélyzete értékes információkat nyerhet ki belőlük a török hadseregben rendszeresített amerikai vadászgépekről is.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.