Mínusz tíz fok!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Magyarország pillanatnyi időjárása 2019.december 1-én reggel 7:40-kor.Grafika: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hűvösnek tűnt a reggel, de igazán csak akkor döbbentem meg, amikor megnyitottam az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalát, és azt kellett látnom, Hogy az ország nagy részén nemhogy fagy, hanem veszettül fagy! A Kiskunságban és a Mátrában mínusz 9-mínusz 10 fokokat mérnek! Az ország maradékán is fagy, a legmelegebb a nyugati határvidéken van, ahol épphogy csak fagypont alatt van a hőmérséklet.

Mondjuk december 1. van, a meteorológiai tél első napja, mikor fagyjon, ha nem ma.

Máskülönben a dermesztő hidegtől eltekintve csodálatos időnk lesz, a napsütést csak pár átvonuló felhő zavarja majd meg a délelőtt. A hőmérséklet fagypont közelében, de már éppen felette alakul majd.

Délutánra a melegebb részeken akár 6 fokig is melegedhet, de jellemzően 4-5 fok körül alakul majd a hőmérséklet. A felhőtakaró is megvastagszik, de azért szórványos napsütésre még délután is számíthatunk. Igaz, közben megerősödik a szél is.

Hétfőn, és erről talán már hallottak, mert az biztos, hogy én csütörtök óta folyamatosan hallok róla, megérkezhet a szezon első havazása. Tehát holnap borult, csapadékos időnk lesz, a hét hátralevő részében viszont napsütéses, igaz, kimondottan hideg időre számíthatunk, mígnem a hétvégén érkezik egy melegfront, és újra tíz fok fölött alakulhat a csúcshőmérséklet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.