Mínusz tíz fok!

Magyarország pillanatnyi időjárása 2019.december 1-én reggel 7:40-kor.Grafika: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hűvösnek tűnt a reggel, de igazán csak akkor döbbentem meg, amikor megnyitottam az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalát, és azt kellett látnom, Hogy az ország nagy részén nemhogy fagy, hanem veszettül fagy! A Kiskunságban és a Mátrában mínusz 9-mínusz 10 fokokat mérnek! Az ország maradékán is fagy, a legmelegebb a nyugati határvidéken van, ahol épphogy csak fagypont alatt van a hőmérséklet.

Mondjuk december 1. van, a meteorológiai tél első napja, mikor fagyjon, ha nem ma.

Máskülönben a dermesztő hidegtől eltekintve csodálatos időnk lesz, a napsütést csak pár átvonuló felhő zavarja majd meg a délelőtt. A hőmérséklet fagypont közelében, de már éppen felette alakul majd.

Délutánra a melegebb részeken akár 6 fokig is melegedhet, de jellemzően 4-5 fok körül alakul majd a hőmérséklet. A felhőtakaró is megvastagszik, de azért szórványos napsütésre még délután is számíthatunk. Igaz, közben megerősödik a szél is.

Hétfőn, és erről talán már hallottak, mert az biztos, hogy én csütörtök óta folyamatosan hallok róla, megérkezhet a szezon első havazása. Tehát holnap borult, csapadékos időnk lesz, a hét hátralevő részében viszont napsütéses, igaz, kimondottan hideg időre számíthatunk, mígnem a hétvégén érkezik egy melegfront, és újra tíz fok fölött alakulhat a csúcshőmérséklet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.