Kihelyezett bizottsági ülést tartana Schmuck Erzsébet a Mátrai Erőműnél

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kihelyezett ülést kezdeményez a Mátrai Erőműnél az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke, Schmuck Erzsébet a hét második felére. Mint hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján mondta, a katasztrófavédelem jelzése szerint "büdös, de veszélytelen" gáz képződött az erőmű telephelyén. Ezzel a jelenséggel egyidejűleg a Greenpeace munkatársai azt tapasztalták, hogy jelentős mennyiségű szennyvíz ömlött a közeli patakba.

"Hasonlót korábban nem tapasztaltak Visontán" - jegyezte meg Schmuck, aki felvetette, hogy talán a nemrég a közelben felépített keményítőgyár és az erőmű együttes hatása okozhatta a jelenséget.

A bizottság tájékoztatást vár a Heves megyei katasztrófavédelemtől arról, hol és milyen szennyező anyagot mértek a környéken. Mely cégek okozhatták a szennyezést és hány dolgozónak voltak egészségi panaszai, mondta Schmuck, aki azt is látni szeretné, hogy hogyan végzi az engedélyezési és ellenőrzési feladatokat az illetékes kormányhivatal, amelynek a megelőzés is feladata. Választ vár arra is, hogy a környező önkormányzatok és a lakosság miért nem kapott időben tájékoztatást. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!