Két volt miniszterelnököt is elítéltek Algériában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Miközben a bíróság súlyos börtönbüntetéssel sújtott két volt kormányfőt, az utcán tízezrek tüntettek a két nap múlva esedékes elnökválasztás előtt.Fotó: RYAD KRAMDI/AFP

Két volt miniszterelnököt is súlyos börtönbüntetésre ítéltek kedden Algériában. Ahmed Ouyahia és Abdelmalek Sellal ellen is korrupció volt a vád, előbbit 15, utóbbit 12 év börtönre ítélték.

Az ország 1962-es függetlenedése óta első alkalommal börtönöztek be volt kormányfőt, egyből kettőt is. Mindkét egykori kormányfő Abdelaziz Bouteflika elnök régi szövetségese volt - Bouteflika idén áprilisban volt kénytelen lemondani hatalmáról a tömegtüntetések miatt. Emiatt amúgy csütörtökön elnökválasztást is tartanak az országban.

Az eljárás nem volt mentes a visszásságoktól. A két kormányfő védői például bojkottálták a tárgyalást, mert szerintük az túlzottan átpolitizált volt, és csak arról szólt, hogy valakik el akartak számolni védenceikkel. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér