Halálra ítélték Pervez Muszaraf volt pakisztáni elnököt

Egy árulási ügyben bűnösnek találta és halálbüntetésre ítélte egy iszlamabadi bíróság Pakisztán egykori elnökét és a hadsereg korábbi vezérkari főnökét, Pervez Muszarafot. 

Ez az első alkalom, hogy Pakisztánban halálra ítélnek egy korábbi főparancsnokot, de a döntés ellen még lehet fellebbezni, írja a Gulfnews

Pervez Musharraf 2013. április 15-én, újra Pakisztánban. A volt elnököt egy nappal később zárták ki a választásból. REUTERS/Mian Khursheed

Muszaraf 1999-ben került hatalomra egy katonai puccsal, először miniszterelnök lett, majd 2001-ben az államfői feladatokat is átvette. Muszaraf - miután elnöksége során kétszer is felfüggesztette az alkotmányt, veszélybe sodorta a választások tisztaságát, és több ellenzéki politikust is letartóztattatott - 2008-ban, egy választási vereség következtében mondott le. 

Muszaraf 2014 óta Dubajban és Londonban él, és bár a bíróság többször elrendelte, nem tért haza Pakisztánba. (Gulfnews)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér