Halálra ítélték Pervez Muszaraf volt pakisztáni elnököt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy árulási ügyben bűnösnek találta és halálbüntetésre ítélte egy iszlamabadi bíróság Pakisztán egykori elnökét és a hadsereg korábbi vezérkari főnökét, Pervez Muszarafot. 

Ez az első alkalom, hogy Pakisztánban halálra ítélnek egy korábbi főparancsnokot, de a döntés ellen még lehet fellebbezni, írja a Gulfnews

Pervez Musharraf 2013. április 15-én, újra Pakisztánban. A volt elnököt egy nappal később zárták ki a választásból. REUTERS/Mian Khursheed

Muszaraf 1999-ben került hatalomra egy katonai puccsal, először miniszterelnök lett, majd 2001-ben az államfői feladatokat is átvette. Muszaraf - miután elnöksége során kétszer is felfüggesztette az alkotmányt, veszélybe sodorta a választások tisztaságát, és több ellenzéki politikust is letartóztattatott - 2008-ban, egy választási vereség következtében mondott le. 

Muszaraf 2014 óta Dubajban és Londonban él, és bár a bíróság többször elrendelte, nem tért haza Pakisztánba. (Gulfnews)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér