Tovább hasadt az ellenzéki koalíció a XIII. kerületben

Nem sikerült elsimítania ellentétét az MSZP-nek és a Momentumnak a 13. kerületben, ahol március 1-én időközi választást tartanak a momentumos Kerpel-Fronius Gábor* megüresedett képviselői helyéért. Kerpel-Fronius azután mondott le mandátumáról, hogy főpolgármester-helyettessé nevezték ki.

Kerpel-Froinius saját elmondása szerint ekkor a 13. kerületi MSZP erős nyomás alá helyezte, hogy adja át nekik a jelölés jogát, amibe ő akkor belement, de a Momentum elnöksége felülbírálta a döntését. Kerpel-Fronius amúgy egyetértett ezzel, még ha őt kellemetlen helyzetbe is hozták.

Az MSZP felháborodottan reagált arra, hogy Kerpel-Fronius ezután be is mutatta a Momentum jelöltjét a kerületben, ahol az EP-választásokon a Momentum 21,37%-ot, míg az MSZP csupán 13,54%-ot szerzett, és ahol ennek ellenére is az MSZP állíthatott 13 egyéni jelöltet az ellenzéki szövetség részeként az önkormányzati választáson.

Vajó Viktória Borszéki Gyulával, az MSZP XIII. kerületi elnökével.Fotó: Screenshot - Facebook / MSZP Angyalföld

Mostanra odáig fajult a helyzet, hogy hétfő óta már hivatalosan is két ellenzéki jelölt van az egy képviselői helyre, mert a szocialisták is bemutatták jelöltjüket, Vajó Viktóriát. (Via Népszava)

*Pontosítás: a cikk eredeti változatában következetesen rosszul írtam Kerpel-Fronius Gábor nevét. Tőle és önöktől is elnézést kérek.