Tovább hasadt az ellenzéki koalíció a XIII. kerületben

politika
2019 december 25., 13:18
comments 98

Nem sikerült elsimítania ellentétét az MSZP-nek és a Momentumnak a 13. kerületben, ahol március 1-én időközi választást tartanak a momentumos Kerpel-Fronius Gábor* megüresedett képviselői helyéért. Kerpel-Fronius azután mondott le mandátumáról, hogy főpolgármester-helyettessé nevezték ki.

link Forrás

Kerpel-Froinius saját elmondása szerint ekkor a 13. kerületi MSZP erős nyomás alá helyezte, hogy adja át nekik a jelölés jogát, amibe ő akkor belement, de a Momentum elnöksége felülbírálta a döntését. Kerpel-Fronius amúgy egyetértett ezzel, még ha őt kellemetlen helyzetbe is hozták.

Az MSZP felháborodottan reagált arra, hogy Kerpel-Fronius ezután be is mutatta a Momentum jelöltjét a kerületben, ahol az EP-választásokon a Momentum 21,37%-ot, míg az MSZP csupán 13,54%-ot szerzett, és ahol ennek ellenére is az MSZP állíthatott 13 egyéni jelöltet az ellenzéki szövetség részeként az önkormányzati választáson.

Vajó Viktória Borszéki Gyulával, az MSZP XIII. kerületi elnökével.
photo_camera Vajó Viktória Borszéki Gyulával, az MSZP XIII. kerületi elnökével. Fotó: Screenshot - Facebook / MSZP Angyalföld

Mostanra odáig fajult a helyzet, hogy hétfő óta már hivatalosan is két ellenzéki jelölt van az egy képviselői helyre, mert a szocialisták is bemutatták jelöltjüket, Vajó Viktóriát. (Via Népszava)

*Pontosítás: a cikk eredeti változatában következetesen rosszul írtam Kerpel-Fronius Gábor nevét. Tőle és önöktől is elnézést kérek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.