Tovább hasadt az ellenzéki koalíció a XIII. kerületben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem sikerült elsimítania ellentétét az MSZP-nek és a Momentumnak a 13. kerületben, ahol március 1-én időközi választást tartanak a momentumos Kerpel-Fronius Gábor* megüresedett képviselői helyéért. Kerpel-Fronius azután mondott le mandátumáról, hogy főpolgármester-helyettessé nevezték ki.

Kerpel-Froinius saját elmondása szerint ekkor a 13. kerületi MSZP erős nyomás alá helyezte, hogy adja át nekik a jelölés jogát, amibe ő akkor belement, de a Momentum elnöksége felülbírálta a döntését. Kerpel-Fronius amúgy egyetértett ezzel, még ha őt kellemetlen helyzetbe is hozták.

Az MSZP felháborodottan reagált arra, hogy Kerpel-Fronius ezután be is mutatta a Momentum jelöltjét a kerületben, ahol az EP-választásokon a Momentum 21,37%-ot, míg az MSZP csupán 13,54%-ot szerzett, és ahol ennek ellenére is az MSZP állíthatott 13 egyéni jelöltet az ellenzéki szövetség részeként az önkormányzati választáson.

Vajó Viktória Borszéki Gyulával, az MSZP XIII. kerületi elnökével.Fotó: Screenshot - Facebook / MSZP Angyalföld

Mostanra odáig fajult a helyzet, hogy hétfő óta már hivatalosan is két ellenzéki jelölt van az egy képviselői helyre, mert a szocialisták is bemutatták jelöltjüket, Vajó Viktóriát. (Via Népszava)

*Pontosítás: a cikk eredeti változatában következetesen rosszul írtam Kerpel-Fronius Gábor nevét. Tőle és önöktől is elnézést kérek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.