Rejtélyes drónok repülnek a coloradói préri felett, senki sem tudja, kihez tartoznak

2020 január 2., csütörtök 7:34
78

Alakzatban repülő, azonosítatlan dróncsapatok járják Colorado és Nebraska prérijeinek egét, egyre inkább nyugtalanítva a helyi lakosokat. Az esti drónészlelések december közepén kezdődtek, karácsony óta pedig már bombázzák az erről szóló bejelentésekkel a térség seriffjeit a helyiek.

Eleinte a helyi sajtó kapta fel az ügyet, mostanra viszont már a CNN és a New York Times is összeállítást szentelt az ügynek. Senki sem tudja, hogy kihez tartoznak a drónok, és mi célból repülnek arra, pedig már nyomozás is indult.

Sok helyen már le akarják lőni a drónokat, mire figyelmeztetni kellett a lakosokat, hogy az törvénytelen lenne. „Ahhoz túl magasan repülnek, hogy lelőjük őket, de ahhoz elég alacsonyan, hogy idegesítőek legyenek”, mondta a New York Timesnak Dawn George, a kétezer lakosú coloradói Wray lakója, akinek border collie-ja meg is ugatott egy ilyen drónt.

Vannak, akik arra tippelnek, hogy térképészethez, vagy földek felméréséhez használják a drónokat olaj-, vagy gázipari vállalatok, de akkor sem világos, miért a sötétben repülnek. Általában napnyugta és este 10 között látják ezeket.

A Szövetségi Légügyi Hatóság egyébként éppen ezekben a hetekben javasol úgy szabályozást, ami alapján a drónoknak azonosíthatónak kellene lenniük.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt