Negyven év után fogták el a szökött amerikai rabot

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Élete csaknem kétharmadát töltötte szökésben egy amerikai rab. A most 63 éves Jose Romero még 1979. december 13-án szökött meg a dél-karolinai Anderson megyei börtönből, ahol fegyveres rablásért kiszabott 18 éves büntetését töltötte.

Jose Romero a delawari rendőrség által közölt fényképenFotó: Dover PD - közkincs

40 évvel később, 2019. december 28-án fogták el, miután birtokháborításon kapták. Elfogásakor még nem sejtették, hogy kicsoda, ez csak rabosítása után, az ujjlenyomata azonosításakor derült ki. Romerot addigra már elengedték - a birtokháborítás nem olyan bűncselekmény, ami miatt bent tartják az embert -, így végül újévkor, 2020. Január 1-én tartóztatták le, miután egy járőr sétálás közben rátalált.

Mivel Romerót Delaware államban azonosították és fogták el, most kiadatási őrizetbe került, hogy átadhassák a dél-karolinai hatóságoknak. A dél-karolinai hatóságok szerint most, hogy megkerült, le kell ülnie az eredeti büntetéséből hátralevő mintegy hét évet, illetve további büntetésre számíthat a szökés miatt is. (Via NBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér