Negyven év után fogták el a szökött amerikai rabot

Élete csaknem kétharmadát töltötte szökésben egy amerikai rab. A most 63 éves Jose Romero még 1979. december 13-án szökött meg a dél-karolinai Anderson megyei börtönből, ahol fegyveres rablásért kiszabott 18 éves büntetését töltötte.

Jose Romero a delawari rendőrség által közölt fényképenFotó: Dover PD - közkincs

40 évvel később, 2019. december 28-án fogták el, miután birtokháborításon kapták. Elfogásakor még nem sejtették, hogy kicsoda, ez csak rabosítása után, az ujjlenyomata azonosításakor derült ki. Romerot addigra már elengedték - a birtokháborítás nem olyan bűncselekmény, ami miatt bent tartják az embert -, így végül újévkor, 2020. Január 1-én tartóztatták le, miután egy járőr sétálás közben rátalált.

Mivel Romerót Delaware államban azonosították és fogták el, most kiadatási őrizetbe került, hogy átadhassák a dél-karolinai hatóságoknak. A dél-karolinai hatóságok szerint most, hogy megkerült, le kell ülnie az eredeti büntetéséből hátralevő mintegy hét évet, illetve további büntetésre számíthat a szökés miatt is. (Via NBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér