Mínusz 12!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Üdvözletem ezen a szép, fagyos januári reggelen, Encs környékén kökemény fagy van, aktuálisan mínusz 12 fok. Tudom, mindjárt jönnek a fanyalgók, akik úgy emlékeznek, hogy gyerekkorukban már szeptember végén a Duna jegén korcsolyáztak, nekik mondanám, hogy Magyarországon januárban jellemzően mínusz egy-két fok szokott ám csak lenni.

Magyarország pillanatnyi időjárása 2020. január 6-án, hajnali 5:50-kor.Grafika: OMSZ

Ma hajnalban ezt a szintet az egész ország megugorta, sőt, túl is teljesítette. Hogy mást ne mondjak, a jelenlegi mérések szerint még Budapest belterületén is előfordul mínusz 6 fok is.

De hogy valami jót is mondjak, a szél már enyhült, hétfőn már csak néhol lesznek élénk lökések.

A következő pár napban szárazabb időre számíthatunk, legközelebb csütörtökön várható csapadék, hó formájában. Addig éjjelente kemény fagyokra számíthatunk, kedden és szerdán is elérheti, vagy akár meg is haladhatja a mínusz 10 fokot a lehülés. Napközben ma és kedden helyenként napközben is megmarad a fagy, és legfeljebb 4-6 fokig melegedhet az idő. Szerdán napközben már erősebb lesz a felmelegedés, akár 8 fok is lehet, csütörtökre pedig a hó mellett némi enyhülés is érkezik, így a hét hátralevő részében napközben már a plusz tíz fokot is megközelítheti a hőmérséklet.

Kellemes hétkezdést, ma még öltözzenek fel alaposan!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér