Ha az izgalmas vasárnapi időjárás miatt keltél föl, most feküdj vissza!

Pompás nap ígérkezik mára, de nem az izgalmas klimatikus helyzet miatt. Az ország nagy részén ugyanis frontmentes, hideg, de nem metszően hideg, párás-ködös-csendes idő várható, egész nap fagypont körüli hőmérséklettel. Ez egyben azt is jelenti, hogy - a speciális időjárási viszonyok és a veszélyes hulladéknak számító lakkozott-festett fát és egyéb szemetet égető emberek miatt - nőni fog a szmogveszély. A magyar társadalom modernizálódását mutatja, hogy a hulladékfüst miatti tüdővészhelyzet egyformán sújtja a budapestieket, a vidéki városokben élőket és a kisebb községek lakosságát is. Nincsenek privilégiumok, az is szenvedhet szmogtól, akinek a lakókörnyezetében SUV-ok és azok is, akikében szamarak uralják a közutakat. Az ország nyugati része talán nem merül párába és kicsit sütni fog a nap is, ott cserébe fújni fog a szél, de legalább nyugodtan vehetnek levegőt. 

A megoldás az Anaerob Vasárnap tartása vagy a hegyi túrázás. Ha ment a száraz november, ez is fog menni!

A mai kilátásokról Milky macska véleményét idézném:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.