Bár már bő egy éve kiásták a gödrét, sose fog megépülni a ferihegyi parkolóház

Bő egy éve áll már kiásva a Ferihegyi reptér 2-es termináljának bejárata előtt az a gödör, amit az oda tervezett hatemeletes parkolóház alapjához ástak ki. Orbán Balázs, a miniszterelnökség államtitkárának Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő kérdésére adott válaszából most azt is megtudtuk, hogy ott is marad. Az államtitkár válaszából ugyanis kiderült, hogy a tervezett parkolóház soha se fog megépülni.A parkolóház megépítésének feltétele volt a szakhatóságként eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal hozzájárulására. Az azonban több okból is megtagadta a hozzájárulást:

  • egyrészt úgy vélték, hogy a tervezett beruházás vonzáskörzetében több hasonló profilú létesítmény is található, így a megépítése nem indokolt;
  • másrészt arra jutottak, hogy a reptér elé épített parkolóház "negatívan befolyásolná a jövőbeni tömegközlekedés fejlesztésének lehetőségét.

A szakhatósági hozzájárulás hiányában az ügyben eljáró V. kerületi kormányhivatal elutasította az építési engedély iránti kérelmet, ez ellen pedig nem terjesztett elő keresetet, így jogerőssé vált.

A szakhatóság által hivatkozott jövőbeni tömegközlekedés az évtizedek óta tervezett ferihegyi gyorsvasút volna. Ha azt gondolták, hogy így, a parkolóház építésének leállításával elhárult a megépítése elől az akadály, akkor tévednek. A gyorsvasút szintén nem épül, bár a kormány most azt állítja, hogy a tervek elkészültek és az engedélyek is megvannak, a fejlesztést a következő uniós ciklus támogatási forrásaiból finanszíroznák. (Via Napi.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.