Merkel kiszemelt utódja mégsem indul jövőre a kancellárságért

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Annegret Kramp-Karrenbauer a CDU tavaly őszi kongresszusán.Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Mégsem indul a 2021-es választásokon a kancellári címért Annegret Kram-Karrenbauer, a CDU vezetője, akit maga Angela Merkel kancellár szemelt ki utódjának. Kram-Karrenbauer, akit a közbeszédben csak AKK-nak neveznek, hétfő reggel lepte meg bejelentésével pártja vezetőségét.

Itt azt is bejelentette, hogy a pártelnökségről is lemond. A hírek szerint Merkel ahhoz ragaszkodik, hogy a hadügyminiszteri posztját megtartsa.

Merkel tavaly jelentette be, hogy a 2021-es választáson már nem indul a kancellári posztért. AKK-t az ő javaslatára választották pártelnöknek, Merkel maga szemelte ki utódjának. De a párt vezetőjeként AKK hitelét több botrány is kikezdte, megkérdőjelezve vezetői képességeit és alkalmasságát az ország vezetésére. (Via Deutsche Welle)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!