Visszalépett az egyik független jelölt Dunaújvárosban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak a városban, most a nyilvántartásba vett hét képviselőjelölt egyike, a független Törökné Juhász Ilona jelentette be, hogy visszalép. A jelölt írásban jelezte a bizottságnak szándékát, amit a helyi választási bizottság elfogadott. A választási eljárásról szóló törvény értelmében Törökné Juhász Ilona nevét törlik a nyilvántartásból és az egyéni szavazólapokról is - írja az Index.

A vasárnapi választáson értelemszerűen így hat jelölt lesz. A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek: Árgyelán János (Mi Hazánk), Medveczki Zoltán (Zöldek), Sürü Renáta (független), Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt), Molnár Tibor (független). Utóbbi a Fidesz támogatásával indul, ezt még január elején Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke jelentette be.

Hivatalosan nincs fideszes jelölt. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!