18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Száznál is több agyonvert kutya tetemét ásták el a Hajdúsámson melletti erdőben

bűnügy
2020 február 17., 17:43

Több száz állati maradvány ástak el azokban a Hajdúsámson melletti gödrökben, amiket a  Speciális Állatmentő Egység, az Állatvédőrség  és a Debreciner újságírója fedezett fel egy erdős területen. A lap beszámolója szerint a környéken szinte mindenhol koponyákat és más csontokat lehetett szétszórtan találni. 

link Forrás

Miután egyre több csont került elő, a rendőröket is kihívták, akik bűnügyi szemlét tartottak. A frissebb tetemek vizsgálatakor kiderült, hogy 

a kutyákat olyan erővel ütötték fejbe, amitől elpusztultak, vagy csak eszméletüket vesztették, majd az elföldelés után haltak meg.De találtak olyan fojtóra hurkolt póráz jellegű anyagdarabot is, amin még ott voltak a kutya maradványai. Valószínűleg ezzel foghatták, miközben agyonverték.  

link Forrás

A Debreciner beszámolója szerint a tetemek kihantolásakor rengeteg vér volt a fülükben, orrnyílásaikban és néhánynál a szájukban is. A kiásott zsákokban pedig kölyökkutyák is voltak. A friss gödörben tíz körüli egész tetemet találtak, a többi már bomlásnak indult, ezért azokat a testeket nem tudták kihantolni. Kutyatetemeken kívül macskák is voltak a homokrétegek alatt.  

link Forrás

Schreiter Katalin, az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársa a lapnak azt mondta, hogy a hatóságok szerint ez egy önkormányzati terület, de állítólag a helyi hivatalban senki nem tudott ezeknek a gödröknek a létezéséről. A tetemektől alig 150 méterre található a Hajdúsámsoni Vadásztársaság dögkútja is, de a vadásztársaság elnöke szintén azt mondta, hogy nem tudott a gödrökről. 

Hivatalosan tilos ilyen gödrökben tárolni, gyűjteni tetemeket, a település szerződése szerint a gyepmesteri telepekről a tetemeket fehérjefeldolgozóba kellene vinni.