Ifj. Donald Trump engedélyt kapott medveölésre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Donald Trump Jr. megkapta az engedélyt, hogy Alaszka észak-nyugati csücskében, a Bering-szoros partján levő Nome város környékén grizzlykre vadásszon. Az ifjabb Trump egyike volt annak a mindössze három embernek, aki pályázott a 27 medveölési engedély egyikére, amit nem helyi lakosoknak adnak ki.

Általában többen szoktak pályázni, mint ahány ilyen engedélyt kiadnak, ezért hagyományosan lottóval döntik el, hogy ki kapja. Most erre nem volt szükség.

Az ifjabbik Trumpnak összesen 1160 dollárjába (~360 ezer forintjába) került a medveölési engedély. Az elnök legidősebb fia lelkes vadász, már több vadásztúrája is volt Alaszkában és Kanadában. (Via The Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót