A Párbeszéd szerint a kormány megnyomorítja az önkormányzatokat

"Megnyomorítja" a kormány az önkormányzatokat a helyi iparűzési adó (hipa) átalakításával, jelentette ki keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselője. Mint mondta, az átalakítással a kormány a fővárosi önkormányzattól évi negyvenmilliárd, a többi magyar önkormányzattól évi százmilliárd forint forrást von el.

Kocsis-Cake szerint további forráselvonás, hogy a kiemelt állami beruházások során ingyenessé teszik a közterület-használatot.

A sajtótájékoztatón más témák is szóba kerültek az újságírók kérdései alapján. Kocsis-Cake így azt is elmondhatta, hogy pártja támogatja az ügynökakták nyilvánosságáról szóló javaslatot, amit a Fidesz ezidáig minden alkalommal leszavazott. Emellett arról is beszélt, hogy a Párbeszéd már 2013 óta a teljes ellenzéki együttműködést szorgalmazza. Pártok összeolvadásáról azonban szerinte nem érdemes beszélni. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér