Megrázta a világ tőzsdéit a koronavírusjárvány-pánik

2018 decembere óta nem tapasztalt, negyedik napja tartó zuhanásban van az amerikai értéktőzsde. A Bloomberg jelentése szerint kedden ugyan erősödéssel indult a kereskedés, csak hát napközben az amerikai Járványügyi Központ és az egészségügyi minisztérium is arra figyelmeztetett, hogy valójában nem az a kérdés, hogy lesz-e koronavírus-járvány az USA-ban, hanem csak az, hogy mikor fog kirobbanni.

Ezután általános zuhanás kezdődött, mind a 11 szektor papírjai gyengülni kezdtek. Legnagyobbat az energetikai, a pénzügyi és a materiális papírok estek, de zuhant az állampapírok hozama is, ami recessziós indikátor.

Az európai tőzsdék is mínuszban zártak, az olaj árfolyama pedig a hétfői csaknem négy százalékos esés után tovább csökkent.

Matt Maley, a Miller Tabak & Co befektetési stratégája szerint a mai esés annak a következménye, hogy mára világossá vált, nem csupán túlreagálás volt a hétfői áresés, ami után visszakorrigálnak az árfolyamok. "Amikor ez nyilvánvalóvá vált, a rövid távon befektetők elkezdték eladni a részvényeiket, és a hosszútávú befektetők is visszavonultak. (Via Bloomberg)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér