Itt a nagyböjt, Ferenc pápa szerint ideje felhagyni a trollkodással

„Túl sok verbális agresszió, túl sok sértő és káros kifejezés szennyezi be a légkört, amelyben élünk, mindezt pedig felerősíti az internet” - mondta Ferenc pápa hamvazószerdán tartott beszédében, több tízezer katolikus hívő előtt a Szent Péter téren.

„Manapság az emberek úgy sértegetik egymást, mintha csak azt mondanák, jó napot kívánok.”A pápa szerint a most kezdődő, 40 napig tartó nagyböjt arra is jó alkalom, hogy felhagyjunk az ilyesmivel, idézte őt a Reuters, amely hozzátette: az utóbbi években Ferenc pápa is sokszor esett internetes trollkodás áldozatául, például ultrakonzervatív, katolikus oldalaknak köszönhetően. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér