A kormány szerint nincs ok pánikra, sem élelmiszerek felhalmozására

"A kormány megérti az emberek félelmét a koronavírus-fertőzéstől, és az ebből adódó élelmiszer-felhalmozást, de ez a szakértők szerint sem indokolt" - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

"Nincs ok a pánikra, nincs ok a felesleges felvásárlásra" - mondta, hozzátéve, hogy minisztériuma folyamatosan tájékozódik az élelmiszerellátás aktuális és várható helyzetéről. Azt is mondta, hogy a jövőben versenyhivatali eszközökkel lépnek fel a koronavírus-járványt kihasználó, rossz szándékú piaci szereplőkkel szemben. A fogyasztóvédelem pedig már meg is kezdte a tartós élelmiszerek és a kézfertőtlenítők árának vizsgálatát, hogy később kiszűrhessék a tisztességtelen kereskedőket. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér