Agybaj: A koronavírus-járvány kitörése óta meredeken zuhannak a Corona sör eladásai

Más-más okból, de Kínában és az Egyesült Államokban is nehéz helyzetbe került a járvány miatt a Corona kukoricasör gyártója. 

A márkát az Államokban a Constellation Brands nevű cég gyártja és terjeszti. Nem lehetnek nyugodtak, a CNN friss cikke ugyanis egy olyan felmérést idéz, amiben a megkérdezett amerikai sörfogyasztók 38 százaléka mondta azt, hogy a járvány miatt "semmilyen körülmények között" nem vásárolna Coronát, míg további 14 százalék nem rendelne ilyen nevű sört nyilvános helyen. Egy másik felmérés szerint az amerikai vásárlók Corona-vásárlási hajlandósága kétéves minimumára zuhant.

Bár a cég azt nyilatkozta, hogy továbbra is erősek az amerikai eladásai, a tőzsdei árfolyama csütörtökön az átlagot jócskán meghaladóan, 8 százalékkal zuhant.

A Corona márkát Kínában az Anheuser-Busch gyártja olyan ismert világmárkák mellett, mint a Budweiser, a Stella Artois vagy a Beck's. Bár az év elején a holdújévi ünnepségekre alapozva erős eredményeket vártak, a cég mint most kiderült az Independent cikkéből, az év első két hónapjában 170 millió dolláros bevételkiesést szenvedett el. A cég saját elemzése szerint ez annak köszönhető, hogy az emberek sokkal kevésbé járnak társaságba, rengeteg vendéglátóhely be is zárt, így sok helyen csökkent a sörfogyasztás.

A bevételcsökkenés miatt már csökkentették is a vezérigazgató bónuszát és bejelentették, hogy az elpőzetes számítások szerint az első negyedév végi eredmény minden idők egyik legkomolyabb esését fogja produkálni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér