A koronavírus óta nagyon fogy Camus Pestise a francia könyvesboltokból

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus érkezésével hirtelen megnőtt az érdeklődés Franciaországban Camus A pestis című regénye iránt. Ez az ábra a Folio kiadó eladási számait mutatja 2019 és 2020 első nyolc hetében, idén január végén volt a csúcs, nagyjából 1700 példánnyal:

A regény - ami egy algériai kisvárosban, Oranban játszódik 1940-ben, egy fiktív pestisjárvány idején - Olaszországban is a hatodik legnépszerűbb könyvnek számít az ibs.it számai szerint, és sokan rendelik az Amazonról is. 

Camus 1957-ben fogadja a gratulációkat a Nobel-díjáértFotó: GODOT/AP

Sőt, Steven Sonderbergh 2011-es, Fertőzés című filmje, ami egy világjárvány pusztítását mutatja be, a kilencedik legnépszerűbb az iTunes listáján. És úgy tűnik, sokan töltik az idejüket vírusfejlesztéssel is, legalábbis ez a feladat a Plague Inc nevű videójátékban, amivel 256 százalékkal többen játszanak a Steamcharts szerint, és első helyen áll az App Store fizetős játékai közt is. (bfmtv.com

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér