Zacskóval a fejükön, nevetőgázas lufik mellett holtan találták Moszkvában az ukrán sakknagymestert és barátnőjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy moszkvai lakásban pénteken holtan találták Sztanyiszlav Bogdanovics 27 éves ukrán sakknagymestert és 18 éves, szintén sakkozó barátnőjét, Alexandra Vernigorát. 

Orosz sajtójelentések szerint a két sakkozó halálát fulladás okozta. A körülmények első látásra arra utaltak, hogy a halálukat egy legális drog fogyasztása okozhatta. A fejükre nejlonzacskó volt ugyanis húzva, a padlón pedig nevetőgáz fogyasztására szolgáló lufik hevertek. 

A dinitrogén-oxid, ami a habszifonok töltőgáza is, kisebb mennyiségben belélegezve vidám hangulatot, kéjes érzéseket és rövid ideig tartó vizuális hallucinációkat okoz, nagyobb mennyiségben fogyasztva viszont elájul tőle az ember, ezért használják műtéti altatógáznak is. 

Gyakran fogyasztják lufiba töltve, majd abból kiengedve vagy kiszívva a gázt, ami igen intenzív, de rövid ideig tartó élményt nyújt.

Bogdanovics, akinek barátnője Moszkvában járt egyetemre, nemrég orosz színekben játszott Ukrajna ellen egy online sakkversenyen, amiért felkerült az ukrán nacionalisták egyik feketelistájára is. Bogdanovics azt nyilatkozta, hogy a mivel most éppen Oroszországban lakik, a házigazdái iránti udvariasságból játszott orosz színekben. (via Marca)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér