Koronavírusos a brit kormány egészségügyi államtitkára

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Nadine DorriesFotó: Chris McAndrew / UK Parliament/Chris McAndrew / UK Parliament (Attribution 3.0 Unported (CC BY 3.0))

Az iráni után a brit politikai elitet is elérte a koronavírusjárvány: a brit egészségügyi és szociális minisztérium szóvivője megerősítette a londoni Times értesüléseit, mely szerint egyik államtitkáruk, Nadine Dorries Mid Bedfordshire-i parlamenti képviselő is koronavírusos.

A Times beszámolója szerint Dorries, az elmúlt héten "több száz emberrel találkozott a parlamentben, és részt vett a miniszterelnökség egy fogadásán is a miniszterelnök, Boris Johnson társaságában".

Dorrieson kívül vezető politikus csak Iránban fertőződött meg, ahol a járványban két iráni felső vezető már életét is vesztette. Az Egyesült Államokban is van némi aggodalom e téren, ott az amerikai konzervatívok éves konferenciáján vett részt egy fertőzött, emiatt több, a republikánus párt szélsőjobboldalához tartozó politikus is önként elkaranténozta magát otthonában. Steven Swinford, a Times újságírója a Twitteren mindezt azzal egészítette ki, hogy Dorries a múlt pénteken betegedett meg, pont, amikor koronavírus-ügyben intézkedett. Teljes erővel már csak szombaton jelentkeztek a tünetei, amikor pont a választókerületében járt.

Dorries közleményben reagált a hírre. Ebben megerősítette, hogy a tesztje pozitív lett. "Amint értesültem róla, minden ajánlott elővigyázatossági intézkedést megtettem, és otthonomban elkülönítettem magam. A közegészségügyi hatóság elkezdte a kontaktkutatást, a parlamenti hivatalom és minisztériumi főosztályom mindenben követi az ajánlásaikat" - írta. Később a Twitteren is reagált a hírekre, ott megköszönte a jókívánságokat. "Elég vacakul éreztem magam, de remélhetőleg a javán már túl vagyok. Inkább aggódom 84 éves édesanyámért, aki itthon maradt velem, és ma köhögni kezdett. Őt holnap tesztelik. Csak óvatosan, és mindenki mosson kezet" - írta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér