Egy olasz újság nekrológ rovata mutatja meg, milyen súlyos a helyzet az országban

Észak-Olaszországban, Lombardiában talán a legsúlyosabb most a járványhelyzet az egész világon. A BBC most bemutatott egy videót, amin egy helyi újság halálozási rovatát lapozza végig valaki február 9-én, amikor Európában még nem tombolt a koronajárvány, és március 13-án, most pénteken. Annyira rossz a helyzet, hogy halálhíreken kívül alig fér valami az újság mostani számába.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér