"Az élelmiszerellátás minden településen biztonságos marad"

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nagyobb mennyiségben rendeltek fertőtlenítő- és tisztítószerekből az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai, köztük a legnagyobb magyarországi élelmiszerláncok és drogériák, mint az Aldi, a Lidl, az Auchan, a Spar, a Tesco, a dm és a Rossmann, írta közleményében a szövetség.

Közleményükben arra kérték vásárlóikat, hogy

  • lehetőleg egyedül, csúcsidőn kívül vásároljanak;
  • az üzletekben tartsanak észszerű távolságot minden személytől;
  • ügyeljenek mindannyian a higiéniai ajánlásokra.

Azt írják, hogy a tagvállalkozásaik a biztonságos élelmiszerellátáson túl olyan árucikkek ellátására is figyelnek, mint a babaápolási, informatikai és barkács-termékek, tekintettel a most bevezetendő digitális tanrendre, otthoni munkavégzésre, illetve arra, hogy a karantén alatt is meg lehessen javítani a kisebb meghibásodásokat a ház körül.

A dolgozóik védelmében növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy biztosítani tudják dolgozóknak a gyakoribb kézmosás lehetőségét.

"Az élelmiszerellátás és a legalapvetőbb termékek ellátása minden településen biztonságos marad, ezen dolgozunk mindannyian" - írták.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér