Prostituáltat csináltak az értelmi fogyatékos nőből

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy pár prostitucióra kényszerített egy szellemi fogyatékossággal élő, gondnokság alatt lévő nőt, akinek lakhatást biztosítottak a házukban, derül ki a Zala Megyei Főügyészség sajtóközeleményéből.

A nőt 2018 februárja és szeptembere között többször is szexmunkára kényszerítették, a vádlott pár kiajánlotta a nőt férfiaknak, aztán megszervezték a találkozót, majd oda is szállították a megbeszélt helyszínre. Ebben egy harmadik fél is segédkezett, ő szervezte meg a találkákat és azoknak a helyszínét, ő a harmadik vádlott.

A nőt kétszer még Németországba is elvitték, ahol a piros lámpás negyedben kellett dolgoznia és extra szolgáltatásokat nyújtania. Második alkalommal már szállást foglaltak neki és szexhirdetéseken keresztül szerezték a kuncsaftokat.A nő prostitucióból származó bevételét az élettársak mindig elvették. A pár mindkét tagja munkanélküli volt, semmilyen segélyt vagy állandó juttatást nem kaptak, emellett pedig több hiteltartozásuk is volt, ezért teljesen mértékben a kihasznált nő keresetéből éltek. 

A Zala Megyei Főügyészség folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat mindhárom elkövetővel szemben. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér