Ötszázmilliárd dollárt osztanának szét az amerikaiaknak a járvány miatti anyagi gondjaik enyhítésére

Ezermilliárd dolláros gazdaságélénkítő csomag elfogadását javasolta az amerikai törvényhozásnak Donald Trump. A tervei szerint a csomag felét vállalati hitelekre fordítanák, ötszázmilliárd dollárt viszont közvetlenül az állampolgároknak fizetnének ki anyagi gondjaik enyhítésére.

A javaslat szerint 250 milliárd dollárból április 6-án és május 18-án mnden amerikai adófizetőnek csekket küldenének, de közvetve azzal is a munkavállalókat támogatnák, hogy a kisvállalkozásoknak is elég pénzt juttatnának arra, hogy legalább hat hétig, munkavállalónként legfeljebb 1540 dollár erejéig tudjanak fizetést adni dolgozóiknak, amennyiben vállalják, hogy a hitel felvétele után még legalább nyolc hétig fizetik őket.

Az amerikai törényhozás közben megszavazta, hogy az amerikai munkavállalóknak is járjon fizetett betegszabadság. A javaslatot a szenátus 90:8 arányban szavazta meg, a törvényt várhatóan Trump elnök is alá fogja írni. (Via The New York Times, The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér