A karanténok enyhülésével megugrott a válások száma Kínában

A karanténok és kijárási tilalmak enyhülésével párhuzamosan megugrott a Kínában elindított válókeresetek száma is, írja a helyi sajtó beszámolói alapján a Supchina. Hszian városában rekordot jelentő számban adtak be válókereseteket, mióta március elején újranyitottak a közjegyzői irodák, és hasonlóról számoltak be Szecsuan tartományból is. 

A kínai interneten a beszámolók szerint komolyabb meglepetés nélkül fogadták a hírt, mint sokan írták, ha a házaspárok ennyire hosszú időre össze vannak zárva, akkor könnyen elő tudnak jönni a konfliktusok. 

A Supchina összeállítása szerint Kínában a válások 70 százalékát a nők kezdeményezik, és mivel évek óta folyamatosan zuhan a házasságban élők aránya, egyes helyi önkormányzatok különféle módszerekkel próbálják meg visszaszorítani a válásokat. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér