Több mint száz csádi és nigériai katonát ölt meg a Boko Haram

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Boko Haram dzsihadista terrorszervezet tagjai két külön rajtaütésben összesen több mint száz csádi és nigériai katonát öltek meg hétfő éjszaka.

A terroristák Boma közelében öltek meg 92 csádi katonát, 47-et pedig megsebesítettek. A halottak számát a csádi elnök, Idriss Déby is megerősítette.

Ezzel egyidőben a szomszédos Nigériában is mészárolt ugyanez a terrorszervezet. Ott 50-75 nigériai katonával végeztek, akik épp robbanóanyagokat szállítottak egy katonai konvojjal Gorgi településtől nem messze.

A Boko Haram terrorszervezet 2009-ben jött létre Nigériában, de kiterjeszkedtek  Nigerre, Csádra és Kamerunra is, ahol helyi lakosokat toboroztak. A céljuk, hogy megteremtsék az iszlám kalifátust, merényleteikkel pedig az utóbbi tíz évben több tízezer embert öltek már meg.

(MTI)  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér