Több mint száz csádi és nigériai katonát ölt meg a Boko Haram

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Boko Haram dzsihadista terrorszervezet tagjai két külön rajtaütésben összesen több mint száz csádi és nigériai katonát öltek meg hétfő éjszaka.

A terroristák Boma közelében öltek meg 92 csádi katonát, 47-et pedig megsebesítettek. A halottak számát a csádi elnök, Idriss Déby is megerősítette.

Ezzel egyidőben a szomszédos Nigériában is mészárolt ugyanez a terrorszervezet. Ott 50-75 nigériai katonával végeztek, akik épp robbanóanyagokat szállítottak egy katonai konvojjal Gorgi településtől nem messze.

A Boko Haram terrorszervezet 2009-ben jött létre Nigériában, de kiterjeszkedtek  Nigerre, Csádra és Kamerunra is, ahol helyi lakosokat toboroztak. A céljuk, hogy megteremtsék az iszlám kalifátust, merényleteikkel pedig az utóbbi tíz évben több tízezer embert öltek már meg.

(MTI)  

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!