"Egyáltalán nem volt félelemérzetem"

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Exkluzív interjút adott az ATV-nek az egyik újbudai háziorvos, akinek pozitív lett a koronavírustesztje. Mint mondta, "körülbelül két hete húzódik ez a történet". A betegség hidegrázással és magas lázzal jelentkezett nála. "Ezért itthon is maradtam, önkéntes karanténban" - mondta.

A háziorvosát rögtön az első pillanatban tájékoztatta, az pedig, amint lehetőség nyílt az otthoni tesztelésre, meg is rendelte neki a mentőt. A tesztet aznap el is végezték, másnap lett meg a pozitív eredmény, ami után hivatalos, hatósági házi karanténba helyezték a doktornőt, akinél időközben további tünetek is jelentkeztek. "Végtagfájdalom, izomfájdalom, bőrfájdalom, szinte a hajam is fájt" - mesélte, majd még sorolta a tüneteket a fejfájástól a köhögésig. Mint mondta, ezek újra és újra felbukkantak.

"Énnekem egyáltalán nem volt félelemérzetem, nem számítottam rá, hogy ez így fog alakulni" - mondta arra, amikor arról kérdezték, hogy milyen védőfelszereléseik voltak a háziorvosi rendelőben. Amúgy sebészmaszkjuk és kézfertőtlenítőjük volt. Hogy most mi a helyzet, arról nem tudott beszámolni, mert betegsége miatt nem járhat be.

Amúgy ő úgy tervezi, hogy amint három egymást követő tesztje is negatív lesz, tehát gyógyultnak minősül, újra munkába áll.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!