"Egyáltalán nem volt félelemérzetem"

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Exkluzív interjút adott az ATV-nek az egyik újbudai háziorvos, akinek pozitív lett a koronavírustesztje. Mint mondta, "körülbelül két hete húzódik ez a történet". A betegség hidegrázással és magas lázzal jelentkezett nála. "Ezért itthon is maradtam, önkéntes karanténban" - mondta.

A háziorvosát rögtön az első pillanatban tájékoztatta, az pedig, amint lehetőség nyílt az otthoni tesztelésre, meg is rendelte neki a mentőt. A tesztet aznap el is végezték, másnap lett meg a pozitív eredmény, ami után hivatalos, hatósági házi karanténba helyezték a doktornőt, akinél időközben további tünetek is jelentkeztek. "Végtagfájdalom, izomfájdalom, bőrfájdalom, szinte a hajam is fájt" - mesélte, majd még sorolta a tüneteket a fejfájástól a köhögésig. Mint mondta, ezek újra és újra felbukkantak.

"Énnekem egyáltalán nem volt félelemérzetem, nem számítottam rá, hogy ez így fog alakulni" - mondta arra, amikor arról kérdezték, hogy milyen védőfelszereléseik voltak a háziorvosi rendelőben. Amúgy sebészmaszkjuk és kézfertőtlenítőjük volt. Hogy most mi a helyzet, arról nem tudott beszámolni, mert betegsége miatt nem járhat be.

Amúgy ő úgy tervezi, hogy amint három egymást követő tesztje is negatív lesz, tehát gyógyultnak minősül, újra munkába áll.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér