Rhode Islanden már vadásznak a New Yorkból érkezőkre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rhode Island rendőrei elkezdték megállítani az államba érkező, New York-i rendszámú autókat. Szombaton már az állam nemzeti gárdája is beszállt az ellenőrzésbe, házról házra járnak olyanok után kutatva, akik New Yorkból érkeztek, hogy 14 napos önkaranténra szólítsák őket.

Rhode Islanden eddig viszonylag kevés, kétszáznál alig több fertőzöttet regisztráltak. A közeli New York államban viszont a legfrissebb adatok szerint már ötvenezernél is több igazolt fertőzött van, ezért attól tartanak, hogy az onnan érkezők behurcolhatják a járványt.

Rhode Island kedvelt nyaralóhelye a New York-iaknak, az állam kormányzója, Gina Raimondo ezért már csütörtökön rendeletet adott ki, mely szerint mindenkinek, aki az elmúlt két hétben New Yorkban járt, annak önként el kell különítenie magát. A Fehér Ház ugyanezt ajánlja mindenkinek, aki elhagyja New Yorkot. (Via Bloomberg)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér