A K-pop banda tagja áprilisi tréfának szánta, hogy koronavírusos, de még saját rajongói is ellene fordultak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A K-pop fiúbanda, a JYJ egyik tagja, Jaejoong (Kim Dzsedzsung) a kétmillió követővel rendelkező Instagram-oldalán jelentette be, hogy koronavírusos. A bejelentésre rengeteg rajongója ijedten és sokkolódva reagált, a bejelentést felkapta a koreai sajtó is, az aggódó posztok elözönlötték a közösségi oldalakat. 

A fiatal sztár arról írt, hogy kórházba került, és sajnálja, ha valakit megfertőzött, mivel az utóbbi időben nem volt elég óvatos, és nem vette figyelembe a kormány és a többiek javaslatait. 

Fotó: Hu wencheng/Imaginechina via AFP

Jaejoong elég nagy sztár Dél-Koreában, olyannyira, hogy a koronavírus már közel tízezer embert fertőzött meg az országban, mégis ő lett volna a legnagyobb név, aki elkapta a betegséget. 

Csakhogy egy órával később kiderült, hogy semmi nem igaz a hírből: Jaejoong ugyanott jelentette be, hogy április elsejei tréfának szánta a dolgot. De úgy tűnik, hogy ez a tréfa most nem működött: a New York Times beszámolója szerint még saját rajongói is ellene fordultak, rengetegen reagáltak dühösen az átverésre. A koronavírusnak több mint 160 halálos áldozata volt már az országban, és az országban komoly korlátozó és ellenőrző intézkedéseket vezettek be a vírus megállításáért. 

Akkora mértékben ömlöttek rá a felháborodott reakciók, hogy Jaejoong pár órával később inkább deaktiválta a fiókját. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér